Ca sa va bucurati din nou de confortul unui spatiu optim climatizat
Constatare si Deplasare Gratuita

Doar in 2013 mai poti cumpara un aparat de aer conditionat ieftin

Daca in trecut, un aparat de aer conditionat era accesibil doar celor cu venituri ridicate, la ora actuala el a devenit un bun de larg consum.

Un aparat de aer conditionat ieftin poate fi o solutie pentru cei care il folosesc doar in zilele foarte calduroase de vara, dat fiind consumul sau energetic destul de mare.

La ora actuala, pe piata se gasesc doua tipuri principale de aparate de aer conditionat:

  • - Aparat de aer conditionat conventional - cu compresor de tip ON/OFF, mai ieftin si mai energofag, avand doar cateva functii de baza (racire, ventilare si dezumidificare) eventual cateva functii suplimentare
  • - Aparat de aer conditionat tip inverter - mult mai scump, dar cu consum energetic redus si dotat cu mai multe functii suplimentare

Cei care doresc sa achizitioneze un aparat de aer conditionat ieftin (conventional) trebuie sa stie ca doar in 2013 acestea vor mai fi disponibile pe piata.

Magazinele vand deja din stocurile existente pana la lichidarea lor, urmand ca de anul viitor sa comercializeze modele cu efecte mai puțin daunatoare asupra mediului, mai performante energetic, si, implicit, cu costuri mai ridicate.

La inceputul acestui an a intrat in vigoare Regulamentul UE NR. 206/2012 de punere în aplicare a Directivei 2009/125/CE, care stabileste noile standarde pentru un aparat de aer conditionat.

Iar in cadrul unui program mai amplu, “Europa 20-20-20”, se prevede ca, pana la finele anului 2020, in tarile Uniunii Europene sa fie atinse cateva obiective principale:

  • reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 20%, comparativ cu anul 1990
  • cresterea folosirii energiilor regenerabile cu 20%
  • reducerea consumului energetic cu 20%.

Noile reglementari europene impun orientarea pietei spre aparate de aer conditionat cu un consum energetic cat mai eficient si eco-friendly, cum sunt cele bazate pe tehnologie inverter.