Ca sa va bucurati din nou de confortul unui spatiu optim climatizat
Constatare si Deplasare Gratuita

Functii de baza la un aparat de aer conditionat

Un aparat de aer conditionat nu este un simplu aparat de racire a aerului, este mai mult de atat. Indiferent de tip si model, el este dotat cu cateva functii de baza:

Functia de racire - minim 16 °C

Functia de incalzire - maxim 28 °C

Functia de ventilare - prin care se realizeaza uniformizarea temperaturii in incapere

Functia de dezumidificare - limiteaza dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiului si mareste senzatia de confort termic. Este stiut ca senzatia de "foarte frig" iarna sau "foarte cald" in zilele caniculare este amplificata de nivelul crescut al umiditatii aerului. Nivelul optim al umiditatii se situeaza intre 40% si 60%.

Functia de filtrare - prin dotarea cu mai multe tipuri de filtre, in functie de tipul de aparat ales si de producator:

  • Filtru antipraf din material plastic, lavabil, care retine praful si impuritatile din aer
  • Filtru dezodorizant din carbune activ, consumabil, pentru absorbtia fumului, a mirosurilor neplacute, si pentru retinerea polenului si a microorganismelor din aer ; fltrele de carbune pot fi in plus tratate antimicrobian pentru a impiedica dezvoltarea microbilor si a alergenilor in interiorul aparatului. Pentru filtrarea mirosurilor exista si filtrul triplu, regenerabil, format din 3 componente diferite pentru fiecare tip de miros: organic, formaldehida (materiale de constructii) si volatil (vopseluri).
  • Filtru criocatalitic care descompune substantele nocive din aer (foarte util in spatii de lucru in care se degaja substante daunatoare sanatatii)
  • Filtru antibacterian (cu catechin, consumabil, sau placat cu pulbere de argint, sau folosind diverse alte tehnologii) care asigura purificarea aerului de diversi microbi

Sistemul de filtrare la un aparat de aer conditionat este important, de el depinzand calitatea aerului din interior. Pentru functionarea optima a aparatului, filtrele trebuie curatate periodic (cele lavabile) sau inlocuite (cele consumabile).

Pentru servicii de igienizare si curatare aer conditionat Bucuresti apelati cu incredere la echipa noastra de specialisti!

Pe piata exista insa si modele la care filtrele sunt prevazute cu un sistem avansat de curatare automata.

Toate aceste functii de baza la un aparat de aer conditionat asigura confortul termic si calitatea aerului din interiorul spatiului climatizat.