Ca sa va bucurati din nou de confortul unui spatiu optim climatizat
Constatare si Deplasare Gratuita

Montarea aparatului de aer conditionat

Unele echipamente de aer conditionat au pretul montajului inclus in pretul de achizitie, altele nu. Montarea aparatului de aer conditionat trebuie sa fie facuta de o firma autorizata, altfel riscati pierderea garantiei.

La montarea aparatului de aer conditionat este absolut necesar sa se foloseasca pompa de vid pentru vidarea traseului frigorific. In caz contrar, aparatul va functiona defectuos si randamentul sau va scade la jumatate.

Tarifarea sau gratuitatea montajului se face de regulă în limita unui traseu frigorific de trei-patru metri lungime, inclus în ambalajul aparatului.

In caz ca este necesar un traseu frigorific mai lung, se va schimba kitul de instalare din ambalaj cu unul nou avand dimensiunile necesare, chiar daca acest lucru presupune costuri suplimentare.

Nu este indicata sudarea sau innadirea tevilor, pentru ca sporeste riscul fisurarii acestora din cauza presiunilor de lucru foarte mari ale freonului. Cheltuielile in caz de rupere sau fisurare a tevilor vor fi mult mai mari.

Marile magazine ofera servicii de instalare prin propria firma de instalare sau prin firme terte, validate in conformitate cu anumite standarde. Puteti cere firmei care asigura montajul sa va asigure si servicii de mentenanta.

La montarea aparatului de aer conditionat pot sa apara cateva aspecte inestetice legate de traseele tevilor de legatura sau al furtunului de condens. Se va gasi o solutie de compromis intre estetic, practic si functional.