Ca sa va bucurati din nou de confortul unui spatiu optim climatizat
Constatare si Deplasare Gratuita

Functii suplimentare la un aparat de aer conditionat

Pe langa functiile de baza, unele modele de aparat de aer conditionat sunt dotate cu cateva functii suplimentare:

Functia auto - la pornirea aparatului, senzorii detecteaza temperatura incaperii si o aduc la un nivel optim de confort, conform modului selectat

Functia sleep-mode - de functionare la un nivel uniform si mai redus al zgomotului pe timp de noapte. Pentru a asigura confortul in timpul somnului, jetul de aer este directionat catre tavan si ventilatorul ruleaza cu o viteza mai mica, asigurand in acelasi timp o temperatura constanta in incapere.

Functia auto-restart - reporneste un aparat de aer conditionat si il face sa functioneze conform ultimelor setari, daca acesta s-a oprit la o pana de curent.

Functia de temporizare - permite pornirea sau oprirea unui aparat de aer conditionat la o ora prestabilita; astfel, se poate realiza racirea sau incalzirea incaperii inainte de a ajunge acasa, sau poate fi evitat consumul in gol atunci cand plecati si uitati sa opriti aparatul.

Functia de racire rapida - volumul maxim de aer este activat pentru o durata scurta prestabilita, dupa care aparatul revine automat la setarile anterioare.

Functia automat - permite atingerea celui mai bun randament atat in ceea ce priveste consumul, cat si temperatura, indiferent daca aparatul de aer conditionat functioneaza pe incalzire sau pe racire.

Functia de uniformizare a temperaturii - prin flux de aer lateral si distribuţie a aerului în cele patru direcţii, pentru o acoperire cat mai uniforma a incaperii.

Functia de improspatare a aerului prin aport de aer proaspat din exterior, in timp ce la aparatele uzuale aerul din interior este doar recirculat.

Functia de autocurăţare a schimbătorului de căldură

Functia anti-îngheţ - pentru ca temperatura sa nu scada sub 10 °C

Functia de etansare antipraf

Functia de afisare a temperaturii si pe unitatea interioara

Functia inverter - este una din cele mai importante functii pentru ca permite nu numai racirea incaperii, dar si incalzirea pe timp de iarna pana la o temperatura exterioara de -15 °C, chiar -20 °C la unele modele, in timp ce majoritatea aparatelor de aer conditionat functioneaza pe incalzire doar daca temperatura de afara nu scade sub -5 °C, pana la -10 °C la altele.

Tehnologia inverter monitorizează şi reglează permanent în funcţie de cerinţe cantitatea de energie necesara, reducand consumul cu 30%, pana la 60% la unele modele.

In plus, tehnologia inverter reduce cu o treime timpul de pornire si face ca temperatura dorita sa fie atinsa mult mai repede. Se evita astfel pornirea si oprirea repetata a compresorului (care este mai putin solicitat) si se elimina fluctuatiile de temperatura.

Un aparat de aer conditionat dotat cu functii suplimentare sporeste confortul in utilizare si realizeaza semnificative reduceri ale consumului de energie electrica.